Müslümanlara zulüm artıyor!

Müslümanlara  zulüm artıyor!

DÜNYA Haberleri

Altı dinî gruba vatandaşlık yolunu açarken Müslüman göçmenleri dışarıda bırakan kanun değişikliğine protestolar dün de devam etti.

Hindistan’da Müslümanlara ayrımcılık yapılan ‘Vatandaşlık Düzenleme Kanunu’na karşı protestolar bütün şiddetiyle devam ediyor. Afganistan, Bangladeş ve Pakistan’tan gelen Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyan illegal göçmenlere vatandaşlık yolunu açan ama Müslümanları dışarıda bırakan yasa, yürürlüğe girdikten sonra üçüncü gününde de protesto edildi. Batı Bengal eyaletindeki gösterilerde protestocular tren istasyonlarını tahrip edip trenleri ateşe verdi. Assam eyaletinde protestocuların petrol tankerini yakması sonucu polisin protestoculara ateş açmasıyla en az iki kişi hayatını kaybetti. Bununla gösteriler sırasında ölenlerin sayısı altıya yükseldi. Vatandaşlık Düzenleme Kanunu, geçtiğimiz hafta Hindistan Parlamentosu tarafından kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind’in imzasıyla yürürlüğe girmişti. İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...