Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sinemada bu hafta | 26 Nisan

Sinemada bu hafta | 26 Nisan

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Lucas Hedges ile yıldız oyuncu Julia Roberts’ı anne ve oğul olarak bir araya getiren ‘Eve Dönüş’, empati hislerini kuvvetlendirecek bir bağımlılık filmi. Başında tesirli bir dramın olduğu film, bir köpeğin peşinde gidilen kısımda ters yola sapıyor.

MURAT ÖZTEKİN

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLMADI!
Hollywood, seyircisinin (hassaten genç olanların) problemlerine artık eskisi kadar temas etmese de bağımlılık filmleri beyazperdeden silinecek değil. Son yıllarda Felix Van Groeningen’in ‘Benim Güzel Oğlum’u ve Bradley Cooper’ın ‘Bir Star Doğuyor’u, hüznü de beraberinde getiren çarpıcı müptelalık-bağımlılık filmleriydi. Yönetmen Peter Hedges da ‘Eve Dönüş’ filminde çocuk yaşta uyuşturucuya alıştıktan sonra rehabilitasyona sokulan Ben isimli gencin, bir günlüğe eve döndüğünde yaşadıklarına odaklanıyor. Duygu yoğunluğu yüksek olan eserde, ‘Yaşamın Kıyısında’ filminde canlandırdığı rolle çok konuşulan yönetmenin oğlu Lucas Hedges, beyaz zehrin tuzağına itiliyor! Yıldız oyuncu Julia Roberts ise Hedges’a annelik yapıyor!

Sinemada bu hafta | 26 Nisan

NEREDEN ÇIKTI BU BEN!
Yeni hazırlıkları esnasında geçen filmde, Holly ve çocukları, alışverişten döndüklerinde evlerinin bahçesinde genç bir adam görünce epeyce şaşıyorlar. Bir müddet sonra o gencin, evin büyük oğlu Ben olduğunu anlıyoruz. Anne Holly, Ben’e hasretle sarılırken kız kardeşi Ivy ve üvey babası “Niçin geldin şimdi?” bakışları atıyor... Aslında pek haksız sayılmazlar. Zira uyuşturucu bağımlısı olan 19 yaşındaki Ben’in, kısa hayatında çok çam devirdiğini öğreniyoruz. En çok acıyı ve utancı aile fertlerine yaşattıktan sonra, şimdi de rehabilite gördüğü yerden çıkagelmiş.

MAZİYLE YÜZLEŞME…
Holly, annelik duygusuyla Ben’in eski suçlarını unutmuş gözükürken, ailenin diğer fertleri hâliyle aynı merhameti göstermiyor, gitmesini istiyorlar. Ancak annenin duygusal baskısı ağır basıyor ve Ben’in kontrol altında bir gece evde kalmasına müsaade ediyorlar. Bu merhamet her şeyi değiştiriyor. Kardeşlerine yılbaşı hediyesi almak isteyen Ben, annesinin kontrolü altında dışarıya çıktığında mazisiyle ve hayatını kararttığı kimselere yüzleşmeye başlıyor. Ben, bulundukları banliyöde o kadar çok kimseye zarar vermiştir ki, insanlar kendisinden intikam almak istiyorlar. Nihayetinde eve giren gizemli bir şahıs, Ben’in çok sevdiği köpeğini kaçırıyor. Annesiyle sevdikleri köpeği bulmak için yola düşen Ben, tek bir gecede geçen karanlık bir yolculuğa çıkıyor.

KÖPEĞİN PEŞİNDEN NİÇİN GİTTİNİZ
Yönetmen Peter Hedges ‘Eve Dönüş’ filminin başında bağımlı genç Ben üzerinden sırlı bir hava yakalamayı başarıyor. Anne ile ailenin diğer fertlerinin uyuşmazlığı da bu havayı besliyor ve seyirciyi filme bağlıyor. Ancak bir köpeğin de peşinden gidilen eserin ikinci yarısında, yoldan çıkılıyor. Bazı karakterler boşluğa düşerken sathi diyaloglara sahne olan film, duygu yoğunluğunu kaybediyor.
Buna rağmen filmde Julia Roberts, sahici ve görülmeye değer bir performans sergiliyor. Böylelikle ‘fedakâr anne’ karakterinin içi dolu kalıyor. Filmde, uyuşturucu bağımlılarının ve annelerinin dramına, empati hislerini kuvvetlendirecek bir şekilde temas ediliyor. Özetle film, bir köpeğe takılmayıp aile arasında kalsaymış ortaya çok daha tesirli bir dram çıkacakmış. Ama ‘Eve Dönüş’ bu hâliyle de vasatın üzerinde, seyredilebilecek bir film olarak duruyor.

İNTİKAM VAKTİ GELDİ!
Dünyayı saran Marvel süper kahramanlar evreninin uzun zamandır beklenen filmi ‘Avengers: Endgame’ nihayet sinemada arzı endam ediyor.  Yönetmenliğini Anthony ve Joe Russo’nun yaptığı eser, ‘Avengers: Sonsuzluk Savaşı’ filminin sonrasında yaşananlar üzerinden ilerliyor. Filmin bol yıldızlı kadrosunda Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo ve Brie Larson gibi oyuncular yer alıyor. Malumunuz önceki filmde Thanos, “lüzumsuz yere” yaşadıkları için kâinattaki canlıların yarısını öldürmeye kalkmıştı. Buna karşı koyan Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther gibi pek çok kahraman, kül olmuştu. Yeni filmde ise hayatta kalan süper kahramanların kimi yas içerisinde, kimi uzay boşluğunda sürüklenmektedir. Ancak ekip, başka evrenrdekikahramanların varlığını keşfeder.  Bu da Thanos’tan intikam almak için yeterlidir.

Sinemada bu hafta | 26 Nisan
EKİP ÇALIŞMASI
Marvel kahramanlarına saygı duruşu mahiyeti taşıyan filmde (Stan Lee yine var), tek bir isim ön planda değil. Üç saat boyunca süren filmin başında yavaş bir anlatım tercih edilirken sona doğru tempo giderek yükseliyor ve ortaya unutulmaz bir Marvel filmi çıkıyor. Bu filmin, öncekileri geride bıraktığını söyleyebiliriz. Filmin en mühim kısımlarından olan görsel efektler de tatmin ediyor.

ÖLÜMLE GELEN DÜŞÜNCELER
Genç yönetmen Tarık Aktaş “Nebula” filminde kendini keşfetmeye çalışan bir gencin yaşadıklarını seyirciyle buluşturuyor. Filmde Barış Mert Bilgi, Ali Yavuz Ilman, Ömer Bora, Serkan Aydın, Dilâra Topuklular gibi isimler rol alıyor. Bir köyde geçen filmde bir çocuk, tarlada karşılaştığı bir at ölüsünün çok tesiri altında kalır, ilk defa ölümle yüzleşir. Derken çocuk büyür, yirmili yaşlarında bir kurban bayramında koyun keserken yanlışlıkla elini doğrar. Bayılana kadar ne olduğunun da farkına varmaz. Bu hadise, onun çocukluk hatıralarını gün yüzüne çıkarır. Kendi bedeni ile koyun arasında bağ kuran genç adam, etrafında olup bitenleri irtibatlandırır. Seyirciyi düşünmeye iten ‘Nebula’, Anadolu taşrasını ustalıkla tasvir ediyor.

Sinemada bu hafta | 26 Nisan

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ
¥ ‘Seninle Başım Dertte’
¥ ‘Corgi’
¥ ‘Hasbihâl’
¥ ‘Sıfır: Etkisiz Eleman’

EN ÇOK SEYREDİLENLER
¥ ‘Hababam Sınıfı Yeniden’ 47 bin 748
¥ Lanetli Gözyaşları’ 34 bin 448
¥ ‘Shazam! 6 Güç’ 31 bin 368
¥ ‘Kuklalı Köşk’ 27 bin 846
¥ ‘Hayvan Mezarlığı’ 27 bin 52

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...