Trump: PKK, DEAŞ’tan daha kötü

Düzenleyen:
Trump: PKK, DEAŞ’tan daha kötü

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Trump, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile yaptığı ikili görüşmenin ardından Beyaz Saray’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye’nin kuzeyindeki askerlerini çektiklerini hatırlatan Trump, şöyle devam etti: “Türkiye ve YPG/PKK uzun süredir savaşıyor. Burası Suriye sınırı. Ben de niye dostumuz olmayan bir ülkenin (Suriye) topraklarını koruduğumuzu soruyorum. Dostumuz olmayan Suriye’nin toprağını korumak için bir NATO ülkesi (Türkiye) ile mi savaşmamız gerekir? Ben öyle düşünmüyorum. Suriye, Türkiye sınırına ortaklarını getirebilir. Rusya’yı getirebilir. Rusya’ya ‘hoş geldiniz’ derim.”
Trump, ABD’nin DEAŞ ile de mücadele ettiğine değinerek, “Özellikle de Kürtlere (PKK/YPG) baktığınız zaman, ki onlar melek değil. DEAŞ, PKK’ya saygı gösteriyor, neden biliyor musunuz? Çünkü DEAŞ’tan daha sertler. Birçok açıdan PKK, terör ve terör tehdidi bakımından muhtemelen DEAŞ’tan daha kötü” değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...