Yerli Covid-19 tarama testi 21 ülkeye satıldı

Yerli Covid-19 tarama testi 21 ülkeye satıldı

EKONOMİ Haberleri

İlaç hazırlama sistemleri alanında Ankara'daki Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Oncosem Onkolojik Sistemler firması, yerli imkânlarla koronavirüs tarama testi üreterek 21 ülkeye ihraç etti.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Erol Çelik, Çin menşeli bazı teşhis kitlerinin hatalı çıkması üzerine bu konuda çalışma başlattıklarını söyledi. Günlük 100 bin adet üretim yapabilecek potansiyeli yakaladıklarını ifade eden Çelik, tarama testlerinin yüzde 96,8 doğruluk oranına sahip olduğunu kaydetti. Testin tarama amaçlı olduğuna işaret eden Çelik “Bizim testimizde 10-15 dakikada sonuç alabiliyorsunuz ve bu da günlük hayatın devamlılığını sağlıyor” dedi. Sağlık Bakanlığı onaylı ürün, hızlı teşhis süresinin yanında kullanım kolaylığı da sağlıyor. Test, parmaktan alınan bir damla kan ve iki damla solüsyonla yapılabiliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...