Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AFAD: '511 metre alan kaldı'

/ Kaynak: DHA
- Güncelleme:
AFAD: '511 metre alan kaldı'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

AFAD, Ermenek'teki maden faciasında kalan 16 işçi için 511 metrelik alanda arama- kurtarma çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden faciasında 18 işçiden 2'sinin cansız bedenin çıkarılmasının ardından, 16 işçinin kurtarılması için çalışmaları sürüyor. AFAD, şu ana kadar ocağın nefeslik bölümünde 810 metre, desandre de 311 metre ana arterde mesafe kat edildiğini, geriye kalan 511 metrelik alanda ise arama- kurtarma çalışmaların devam ettiğini açıkladı.


Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit ocağında 28 Ekim Salı günü, işçiler ocakta yemek yediği sırada eski kullanılmayan ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facianın ardından başlayan kurtarma çalışmalarında 6 Kasım Perşembe günü Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cansız bedenlarına ulaşıldı.


16 işçinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini belirten AFAD, nefeslik bölümünde toplam 810 metre, desandre bölümünde ise 311 ana arterde mesafe kat edildiğini, geriye kalan galerilerde dahil 511 metrelik alanda arama- kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklandı. Çalışmalar kapsamında desandre bölümünde son 24 saatte 2 metre, nefeslik bölümünde ise 6 metre ilerleme yapıldığı, tahkimat çalışmasının sürdüğü çamur, balçık ve moloz tahliyesinin de devam ettiği belirtildi.
AFAD: '511 metre alan kaldı'

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...