FIBA Hidayet Türkoğlu'na ceza verecek mi

FIBA Hidayet Türkoğlu'na ceza verecek mi

BASKETBOL Haberleri

Harun Erdenay, Hidayet Türkoğlu'nun NBA'de aldığı doping cezasının FIBA tarafından da değerlendirilip değerlendirilmeyeceği konusunda açıklama yaptı.

2013FIBA Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampına 2 gündür İtalya'nın Bormio kentinde devam eden A Milli Basketbol Takımı, çalışmalarını sürdürüyor. Akşam antrenmanına ayağında problem olan Emir Preldzic ile tansiyon problemi yaşayan Sinan Güler katılmadı. Oldukça neşeli geçen antrenmana Bormio kenti sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. A Milliler ısınma hareketlerinin ardından 2'ye 2 ve 3'e 3 çalışmalar yaptı. Daha sonra uzunlar ve kısalar olarak ayrılan A Milli basketbolcuların çalışması 2 saat sürdü. Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, Bormio kampını, "Sabah kondisyon, akşam basketbol olmak üzere günde çift idmanla İtalya'da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oyuncular çok istekli çalışıyorlar. Ciddi bir sakatlık problemimiz yok. Bormio'daki çalışmalarımız ayın 29'una kadar devam edecek. Burada hazırlık maçı yapmayacağız" şeklinde değerlendirdi. Erdenay Milli Takımlar Koçu Bogdan Tanjeviç'in özel işleri nedeniyle ayın 21 veya 22'sinde kafileye katılacağını belirtti.

"DÜNYA ŞAMPİYONASI VİZESİNİ DİREK OLARAK ELDE ETMEK İSTİYORUZ"

Kamp sonrası Avrupa Şampiyona'sına 9 hazırlık maçı ile hazırlanacaklarını belirten Harun Erdenay şampiyona hedeflerini ve hazırlık evresini, "Grup maçlarından önce Sırbistan, Slovenya ve İstanbul'da olmak üzere 3 turnuva ile hazırlanacağız. Grubumuzda İtalya, Rusya ve Yunanistan gibi ciddi rakiplerimiz var. İsveç ve Finlandiya da son zamanlarda basketbola çok önem veren ülkeler arasında, zorlu bir grup olacak. Basketbol Milli Takımı'mızın hedefi öncelikle madalyayı kazanmak ve mutlaka ilk altı içerisinde yer alıp Dünya Şampiyonası vizesini direk olarak elde etmek" sözleri ile ifade etti.

"FIBA'NIN HİDAYET'E TEKRAR CEZA VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Hidayet Türkoğlu'nun NBA'de aldığı doping cezasının FIBA tarafından değerlendirilmesi hakkındaki soru üzerine ise Erdenay, "Hidayet büyük bir istekle antrenmanlara devam ediyor. FIBA'daki durumu önümüzdeki günlerde belli olacak, fakat biz kaptanımızı mutlaka oynatmak istiyoruz. NBA'de aldığı 20 maçlık cezayı tamamladı, FIBA'nın tekrar ona ceza vereceğini düşünmüyoruz" yorumda bulundu.

Milli Takım Koçu Tanjeviç'in Cenk Akyol'u göreve geldiği ilk zamanda kadroda düşünmediğini açıkladığını belirten Erdenay, "Cenk'i düşünmediğini bize söylemişti ama daha sonraki süreç basını çok fazla meşgul etti. Tamamiyle hocanın kararıdır" açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...