Melihşah Budak kimdir?

Melihşah Budak kimdir?

Biyografi Haberleri

Melihşah Budak kimdir? Melihşah Budak kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Melihşah Budak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Bölgesi, 7'nci sıradan millet vekili adayıdır.

Melihşah Budak, ilkokulu bitirdikten sonra İzmir İmam Hatip Lisesi sınavlarını kazandı. İzmir İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra girdiği üniversite sınavlarında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı ve bir yıl okuduktan sonra ticaret hayatına ağırlık vermek üzere ayrılmak durumunda kaldı. 1987 yılından başladığı iş hayatına Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Atatürk Öğrenci yurdu kantin ve yemekhane işletmeciliği, 1991 yılında kendine ait “Budak Kuyumculuk” unvanıyla sarraflık yapmaya başladı. 1994 yılında vatanî görevini Kıbrıs’ta tamamlayarak 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden tanıştığı eşi Avukat Yadigar Budak ile Sakarya’da evlendi. 1996 – 1999 yılları arasında Sakarya’da ikamet etti, Sakarya depreminden sonra İzmir’e döndü. Sakarya’da kurduğu ve halen bir şubesinin bulunduğu Melihşah Budak Sigorta Acenteliğinin faaliyeti İzmir ve Sakarya illerinde devam etmektedir. İzmir Mahkemelerinde sigortacılık alanında halen bilirkişilik yapmakta, hukuk bürolarına sigortacılık konusunda danışmanlık hizmeti vermekte ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta öğretim kurumlarında gönüllü olarak kısmi zamanlı din dersleri öğretmeni olarak görev yapmaktadır. 2015 Yılı 25.dönem milletvekili seçiminde Sakarya aday adayı olmuştur ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin görevlendirmesiyle Bitlis milletvekili adayı olarak çalışmıştır. 2015 Kasım döneminde ise Sakarya milletvekili adayı olarak çalışmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...