İsmail Hakkı Akkiraz kimdir?

İsmail Hakkı Akkiraz kimdir?

Biyografi Haberleri

İsmail Hakkı Akkiraz kimdir? İsmail Hakkı Akkiraz kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

İsmail Hakkı Akkiraz 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Saadet Partisi Samsun Bölgesi, 1'nci sıradan millet vekili adayıdır.

1956 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. İlkokulu Korgan da Orta ve Liseyi Ordu İmam Hatip Lisesinde okudu. Üniversiteyi Suudi Arabistan Medine İslam Üniversitesinde Dava ve Din Usulü Fakültesinde okudu. Korgan İmam Hatip Lisesinde gönüllü öğretmenlik yaptı. 1985 yılında Batman İmam Hatip Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak atandı. Batman kız meslek ve Endüstri meslek lisesinde Din Kültürü ve Ahlak derslerine girdi. 1988 yılında Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezine Arap öğretmeni olarak atandı. 1989 yılında kuruları öğretmenler vakfı kurucuları arasında yer aldı, T.B.M,M çeşitli dönemlerde 8 yıl danışmanlık yaptı. 30.03.2005 tarihinde öğretmenler Vakfı başkanlığına getirildi 12.10.2005 tarihinde ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneğinin kurucuları arasında yer aldı. 09.06.2014 tarihine kadar ÖĞ-DER Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 04. 05. 2014 tarihinde yapılan Saadet Partisi 5. olağan kongresinde GİK üyeliğine seçildi ve Sosyal Dişlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atandı. 30.10. 2016 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kongrede yeniden GİK üyeliğine seçildi ve Eğitim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atandı. Ayrıca ÖĞ-DER'in çıkardığı Milli Şuur Dergisi ile Milli Gazete Düşünce sayfasında vazıları yayınlanmaktadır. Akkiraz evli ve 5 çocuk babasıdır.
Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...