Kanada'dan Filipinler'e yardım kampanyası

/ Kaynak: AA
Kanada'dan Filipinler'e yardım kampanyası

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada Hükümeti başlattığı yardım kampanyasına göre, bağış yapılacak her 1 dolar için devlet olarak da 1 dolar ekleyecek.

Kanada Hükümeti, Haiyan Tayfunu'nun vurduğu Filipinler için yardım kampanyası başlattı. Buna göre, 8 Aralık'a kadar Filipinler için yapılacak her 1 dolarlık bağışa, 1 dolar da devlet ekleyecek. Yardımseverler isterse yardımlar vergiden de düşürülebilecek. nbsp;Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis, halkın yardımları ile eşleştirilecek yardımların, felaketten etkilenen Filipinler halkına gönderileceğini söyledi. Bireysel bağışlar için 100 bin dolar sınırı konulduğunu açıklayan Bakan Paradis, federal hükümetin halkın bağışlayacağı miktar ne kadar olursa olsun, aynı miktarı kampanya hesabına aktaracağını kaydetti. Paradis, yardımseverlerin istemesi halinde yardımların vergiden de düşürülebileceğini söyledi. Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis ve Dışişleri Bakanı John Baird, cumartesi yaptıkları ortak açıklamada, Filipinler için 5 milyon dolarlık acil yardım gönderildiğini bildirmişlerdi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...