Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya ve Nato arasındaki asıl sorun, füze kalkanı

Rusya ve Nato arasındaki asıl sorun, füze kalkanı

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, Rusya ve NATO ülkelerinin savunma bakanlıkları arasında temel sorunun Füze Kalkanı olduğunu açıkladı.

Rusya ve NATO arasında işbirliği perspektiflerinin çok büyük olduğunu ifade eden bakan, Kuzey Atlantik İttifakı'nın siyasi irade sergilemesi durumunda iki tarafın uluslararası güvenlik alanında büyük ilerleme kaydedebileceğini söyledi. NATO ile ilişkilerde bir diğer sorunun İttifak'ın genişleme politikası olduğunu belirten Antonov, "Komşularımıza yönelik bu reveranslara kayıtsız kalamayız, çünkü doğrudan Rusya'nın ulusal güvenliğini etkiliyor." diye vurguladı. Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'na da değinen Antonov, "Bu antlaşmanın bizim için süresinin geçtiğini defalarca açıkladık. Zamanında ilgi çekiciydi, halihazırda ise Avrupa kıtasında gördüğümüz siyasi ve askeri gerçekler açısından bu antlaşmaya ihtiyacımız yok." ifadesini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...