Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pakistan'da uçak düştü: 127 ölü

- Güncelleme:
Pakistan'da uçak düştü: 127 ölü

Dünya Haberleri

127 kişi taşıyan özel bir şirkete ait Boeing-737 tipi yolcu uçağı inişe geçtiği sırasında Ravalpindi'de düştü.; kazada kurtulan olmadı. Pakistan'da en son uçak kazası Temmuz 2010'da meydana gelmiş ve kazada Airblue Havayolları'na ait Airbus 321 tipi uçakta bulunan 152 yolcu hayatını kaybetmişti.

Pakistan'da nbsp;118'i yolcu nbsp;127 kişiyi taşıyan nbsp;Bhoja havayolu şirketine ait nbsp;Boeing-737 tipi yolcu uçağı inişe geçtiği sırasında Ravalpindi'de düştü. Kötü hava şartları yüzünden düştüğü belirtilen uçak, Karaçi-İslamabad seferini yapıyordu. nbsp;Pakistan'da yayın yapan GEO TV, Sivil Havacılık Kurumu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, kulenin uçağa iniş izni verdiğini ancak birkaç dakika sonra uçakla irtibatın kesildiğini bildirdi. Yetkililer, fırtına ve yoğun yağışın sürdüğü bölgedeki enkaza ulaştı. nbsp;Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. nbsp;İslamabad ve Ravalpindi'deki tüm sağlık kuruluşlarında alarm verildi. nbsp;Arama kurtarma ekipleri kazada kurtulanın almadığını söyledi. Pakistan'da en son uçak kazası Temmuz 2010'da meydana gelmiş ve kazada Airblue Havayolları'na ait Airbus 321 tipi uçakta bulunan 152 yolcu hayatını kaybetmişti.

#

#

YILDIRIM ÇARPTI

Pakistan'da, Ravalpindi'deki Korhol meydanı yakınlarında düşen yolcu uçağının havada infilak ettiği belirtildi. AA muhabirinin görgü tanıklarına dayanarak edindiği bilgilere göre, uçak Ravalpindi'nin 15 kilometre doğusunda Hasanabad'da düştü. Görgü tanıkları, uçağın alçaktan uçmaya başladığını ve havada infilak ettiğini anlattı. Uçak parçaları 300-400 metrekarelik bir alana dağılmış durumda. Bir görgü tanığı, uçağa yıldırım düştüğünü, bunun üzerine havada alev alan uçağın yanarak düştüğünü ve parçalarının etrafa saçıldığını söyledi. Kurtarma ekipleri, çamurun, toprağın arasında ceset parçaları ve eşyalarını arıyor, daha sonra da toplayıp sevkediyorlar. Köyde elektrik ve yol olmaması nedeniyle ceset arama çalışmaları el yordamıyla güçlükle yürütülüyor. Tanıklar, uçağın alev topu halinde düştüğünü söylüyorlar. Bu uçuşun, firmanın ilk seferi olduğu belirtildi. Yetkililer, terör saldırısı olasılığına karşı soruşturma açtı.

TÜRKİYE TAZİYE MESAJI YAYINLADI
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da bir yolcu uçağının düşmesi ve 127 kişinin ölmesi dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Pakistan'da Karaçi-İslamabad iç hat seferini yapan bir yolcu uçağının İslamabad Uluslararası Havalimanı'na inişe geçtiği sırada düştüğünü ve kazada 127 kişinin hayatını kaybettiğini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, merhumların yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu acı olay vesilesiyle, Türkiye ile Pakistan halkları arasındaki samimi ve güçlü dostluk bağlarını bir kez daha teyit ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...