Schengen krizi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Schengen krizi

Dünya Haberleri  / AA

İspanya hükümeti Barcelona kentinde yapacağı toplantı nedeniyle 28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Schengen anlaşmasını donduracak.

nbsp;
İspanya, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Barcelona kentinde yapacağı toplantı nedeniyle 28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Schengen anlaşmasını donduracak.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, AMB toplantısı süresince güvenliği sağlamak için İçişleri Bakanlığına bağlı polis ve jandarmanın, Katalonya özerk yönetime bağlı polisle koordineli çalışacağını duyurdu.

AMB toplantısı dolayısıyla Barcelona kentinde yapılacak gösterilerde şiddet yanlısı grupları önlemeye çalışan İspanya, AB ülkeleri arasındaki serbest dolaşım anlaşması olan Schengen'i 7 günlüğüne dondurarak, sınırlarındaki kontrolü artıracak.

Verilen bilgilerde, özellikle Fransa-İspanya sınırındaki kontrollerin artırılacağı, Barcelona kentinin imajına zarar verecek her türlü şiddet unsurunun önleneceği bildirildi. AMB toplantısının öncesi ve 24 saat sonrasını da kapsayan Barcelona'daki 7 günlük özel güvenlik alarmı süresinde 4 bine yakın güvenlik görevlisinin aktif olacağı belirtiliyor.

29 Mart'ta yapılan genel grev sırasında çevreye zarar veren, çok sayıda gözaltına alınmalara neden olan şiddet yanlısı gösteriler Barcelona kentinde olmuştu

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...