Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kim Jong-un, idam edilen eniştesi için ne dedi?

/ Kaynak: İHA
Kim Jong-un, idam edilen eniştesi için ne dedi?

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, geçtiğimiz ay idam edilen eniştesi Chang Song-thaek için 'Fitnebaz pislik' ifadesini kullandı.

Kim Jong-un, televizyonda yayınlanan yeni yıl konuşmasında, "İşçi Partisi içindeki fitnebaz pisliğin ortadan kaldırılması, ülkenin birliğini 100 daha pekiştirmiştir" dedi. Kuzey Kore lideri, "Partimizin devrim karşıtı, parti karşıtı unsurları temizlemeye yönelik zamanında attığı kati adım, parti içindeki dayanışmanın güçlenmesine de yardımcı olmuştur" diye konuştu. Kim Jong-un, konuşmasında ayrıca Güney Kore ve ABD'yi "savaş çığırtkanlığı" yapmak ve Kore Yarımadası'na nükleer silah taşımaya çalışmakla suçladı. Taraflar arasında çıkabilecek bir ihtilafın "devasa nükleer bir felaket"i tetikleyebileceği uyarısında bulunan Kuzey Kore lideri, ülkenin savunma kapasitesini daha da güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı iken ordudaki görevinden alınan Chang Song-thaek, "vatana ihanet ettiği için" idam edilmişti. Güney Kore'de kuzeyden gelebilecek saldırı ihtimaline karşı hala 28 bin 500 Amerikan askeri bulunuyor.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...