Myanmar'da Müslüman katliamı sürüyor, BM'den acil çağrı

/ Kaynak: AA
Myanmar'da Müslüman katliamı sürüyor, BM'den acil çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar'da bir köyü basan Budistlerin 40 Müslüman'ı öldürdüğü iddia edildi.BM Acil Durumlar Koordinatörü,Myanmar Hükümeti'nden sivilleri korumasını istedi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Myanmar Hükümeti'nden Arakan Eyaleti'nde (Rakhine) Budist çetelerin saldırısına uğrayan sivillerin korumasını istedi. Amos, yaptığı yazılı açıklamada, Arakan'da yaşanan şiddet olaylarının alarm verici seviyeye çıkmasından duyduğu kaygıyı belirterek, Myanmar Hükümeti'nden sivillerin korunması ve şiddetten etkilenen bölgelere yardım ulaştırılabilmesi için insani yardım görevlilerinin girişinin sağlanmasını talep etti.

Myanmar Hükümeti'nden olaylara ilişkin hemen tarafsız bir soruşturma heyeti oluşturmasını da isteyen Amos, olaylar nedeniyle gözaltında bulunanların haklarına saygı gösterilmesi uyarısı yaptı.

BM tarafından sürdürülen ve henüz resmi olarak açıklanmayan soruşturmada, geçen hafta Arakan'ın kuzeyinde Budist bir çete tarafından saldırıya uğrayan köyde 40'tan fazla Müslümanın öldürüldüğü, onlarca kişinin kaybolduğu ve bu kişilerin de öldürüldüklerinden endişe edildiği bildirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...