Filipinler'de isyancı örgüt ile ordu arasında çatışma çıktı

/ Kaynak: AA
Filipinler'de isyancı örgüt ile ordu arasında çatışma çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filipinler hükümeti ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) arasındaki barış anlaşmasına karşı çıkan isyancı grupla ordu arasında çatışma çıktı.

Filipinler'in güneyindeki Maguindanao bölgesinde çıkan çatışmayla ilgili bilgi veren Ordu Sözcüsü Albay Dickson Hermoso, Bangsamoro İslami Özgürlük Hareketi üyelerine yönelik havadan ve karadan operasyon düzenlendiğini belirtti. Bu arada örgütün liderini yakalamak amacıyla Maguindanao'daki başka bir bölgede de polis tarafından operasyon başlatıldı. Örgüt, çatışmada 2 üyelerinin de yaralandığını açıklayarak, ordu yönelik hedefleri vurmaya devam edeceklerini belirterek tehditlerde bulundu. nbsp;
Filipinler hükümetiyle Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında uzlaşılan barış anlaşmasına bölgedeki bazı örgütler karşı çıkıyor. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki müzakerelere hükümet adına katılan yetkililerle Moro İslami Kurtuluş Cephesi liderleri anlaşmanın sonuncu eki üzerindeki görüşmeler tamamlamıştı. Müzakere edilen belgede isyancıların kademeli olarak etkisiz hale gelmesi konusunun yer aldığı, bunun daha önce üzerinde uzlaşılan diğer üç metinle birlikte ana anlaşmayı oluşturduğu ifade edilmişti. Taraflar arasındaki müzakere belgelerinin tümünü içeren kapsamlı barış anlaşmasının kısa süre içinde Manila'da imzalanması umuluyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...