Putin, Leopar kafesine girdi! İşte o anlar...

/ Kaynak: DHA
Putin, Leopar kafesine girdi! İşte o anlar...

DÜNYA Haberleri  / DHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapılacağı Soçi'deki bir hayvanat bahçesinde leopar kafesine girdi.

Putin kafeste geçen yaz doğan leopar yavrularını sevdi. Putin'le birlikte kafese giren Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri ise bu manzarayı uzaktan seyretmekle yetindi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de kucağına alarak sevdiği leopar yavrusu, kameramanın ayağına pençe atarak kanattı. Bölgedeki leopar rehabilitasyon merkezini gezen Putin, 8 aylık "Grom" lakaplı leopar yavrusunu kucağına aldı. Putin'in sevdiği yırtıcı hayvan yavrusu agresif davranarak bir kameramanın ayağına pençe attı. Gazetecilerin, "Korkmadınız mı?" sorusu üzerine Rusya lideri, "Tabii...Biz birbirimizi sevdik. Fakat o meslektaşınızı çizdi. Ben hayvanları çok seviyorum, galiba hayvan yavrusu da bunu hissetti." diyerek espri yaptı. nbsp;
Daha sonra Putin böyle bir merkezin dünyanın hiç bir yerinde olmadığını söyledi. Putin, "Biz olimpiyat için çok hoş ve güzel şey yapıyoruz. 1950'li yıllarda Kafkaslar'da leoparları kaçak avcılar tamamen yok etti. Olimpiyatlar için onların tekrar burada olması hususunda kararlı olduk. Çok zor ve hassas bir iş." dedi. 2009 yılında Putin, Soçi'ye yakın Krasnaya Polyana bölgesinde oluşturulan Batı Asya leoparları üreme ve rehabilitasyon merkezine iki leoparın bırakılması törenine katılmıştı. İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkmenistan'da çok az sayıda bulunan Batı Asya leoparları, Birleşmiş Milletler Vahşi Yaşamı Koruma birliğinin nesilleri tükenmekte olan hayvanlar listesinde yer alıyor. Rusya Kafkasya bölgesinde oluşturulan tabi koruma alanında leopar neslinin 10-15 yıl içinde yeniden canlandırılması planlanıyor.
##tgvideo##
DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...