ABD Senato'su borç tavanını yükseltmeyi onayladı

/ Kaynak: AA
ABD Senato'su borç tavanını yükseltmeyi onayladı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Senatosu, yönetimin borçlanma yetkisini 15 Mart 2015'e kadar koşulsuz olarak artırdı. Karar, Senato'da 43 red oyuna karşı 55 kabul oyuyla alındı.

ABD Senatosu, yönetimin borçlanma yetkisini 15 Mart 2015'e kadar koşulsuz olarak artırdı. Karar, Senato'da 43 red oyuna karşı 55 kabul oyuyla alındı. ABD Temsilciler Meclisi'nin dün hükümetin borçlanma yetkisini bir yıllığına artırmasının ardından bugün de Senato, 55'e 43 çoğunlukla borç tavanını yükseltmeyi onayladı. Karar, Obama yönetimine ekonomi politikalarını uygulamada geniş bir hareket alanı kazandırıyor. Hazine Bakanı Jack Lew'in geçen hafta borç tavanının yükseltilmemesi durumunda 27 Şubat'dan sonra hükümetin yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği açıklamasıyla yeniden alevlenen tartışmalarda Başkan Obama, Cumhuriyetçi Parti ile herhangi bir müzakereye girmeden Kongre'den "temiz" bir yetki istemişti. Hükümetin borçlanma yetkisinin artırılması, bir süredir Cumhuriyetçi Parti tarafından Obama yönetiminin ekonomi politikalarına karşı en katı muhalefeti yaptığı alanlardan birini oluşturuyordu. Geçen yıl iki parti arasında anlaşmaya varılamaması sonucu ekim ayında hükümetin 16 gün kapalı kalmasına neden olan borç tavanı krizi bu yılın şubat ayına kadar geçici olarak çözülmüştü. Senato'nun her iki kanadından da geçen borçlanma yetkisinin imzalanarak yürürlüğe girmesi için başkan Obama'nın önüne gittiği belirtiliyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...