Kanada, Rusya ile askeri faaliyetlerini askıya aldı

Kanada, Rusya ile askeri faaliyetlerini askıya aldı

DÜNYA Haberleri

Kanada, Rusya ile önceden planlanmış askeri faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı.

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Federal Parlamentoda yaptığı açıklamada, Kanada Silahlı Kuvvetleri ile Rusya askeri birliklerinin Kuzey Kutbu'nda gerçekleştirecekleri NORAD kapsamındaki Uyanık Kartal Tatbikatı'nın da bu çerçevede askıya alındığını söyledi.

Kanada'nın Moskova Büyükelçiliği'nin kapalı olduğunu tekrarlayan Harper, G7 üyesi ülke liderlerinin önümüzdeki hafta toplanarak Ukrayna krizini görüşebileceklerini ifade etti.

Rusya'nın, Ukrayna konusundaki tavrını eleştiren Harper, "Dünya, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana böyle bir davranış görmedi" dedi.

-"Almanların 1938'de yaptığı gibi"

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ise Ukrayna'nın Ottawa Büyükelçisi Vadym Prystaiko'yu kabulünde, Rusya'nın Kırım'ı işgalini, Nazi Almanya'sının 1938'de Çekoslavakya'nın Sudetenland bölgesini ilhak etmesine benzeti.

Öte yandan, başkent Ottawa'daki Kanada Federal Parlamento binası bahçesindeki bayrak direğine Ukrayna'ya destek olmak adına Ukrayna bayrağı çekildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...