Rusya'dan Karadeniz'de kritik savaş hamlesi!

/ Kaynak: DHA
Rusya'dan Karadeniz'de kritik savaş hamlesi!

DÜNYA Haberleri  / DHA

Rusya Karadeniz'deki Ukrayna filosunun denize açılmasını engellemek için üssün girişinde gemi batırdı.

Rusya'nın Kırım'daki Ukrayna deniz filosunun Karadeniz'e açılmasını engellemek için filonun üslendiği Donuzlav Gölü'nün Karadeniz'e açılan ağzında gemi batırdığı belirtildi.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamaya göre, Rus donanması bir süre önce hizmet dışı kalan 'Ochakov' denizaltı avlama gemisini Ukrayna Donanması'nın demirli olduğu Kırım Yarımadası'ndaki Donuzlav Gölü'nün ağzında batırdı.

Böylece Ukrayna donanmasına bağlı gemilerin göldeki üsten açık denize açılmaları imkansız hale geldi.
Rusya'dan Karadeniz'de kritik savaş hamlesi!
EN BÜYÜK HAVA TATBİKATI DA BAŞLADI

Öte yandan Rusya, Ukrayna sınırına 450 kilometre mesafede bugüne kadarki en büyük hava savunma tatbikatını da başlattı. Rus Batı Askeri Bölgesi'nin merkezi olan Kapubtin Yar bölgesinde başlatılan tatbikata 3 bin 500 asker ve S-300 füzeleriyle, Buk-M1 füzeleri ve hava savunma radarlarından oluşan bin askeri birim katılıyor.

Batı Askeri Bölgesi sözcüsü Albay Oleg Kochetkov, 1 ay sürecek tatbikat boyunca gerçek füzelerle atışlar yapılacağını ve tatbikata kıyı savunma birliklerinin de katılacağını açıkladı.

ABD ordusu da, gelecek hafta Polonya'da yapmayı planladığı askeri tatbikata katılacak uçak ve asker sayısını Ukrayna'daki kriz ışığında artırmıştı. Normalde 12 F-16 uçağının katıldığı tatbikata katılan uçak sayısının yarı yarıya artırılacağı açıklandı.(DHA)

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...