Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Batan gemi hakkında inanılmaz iddia

/ Kaynak: AA
Batan gemi hakkında inanılmaz iddia

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kore'deki feribot kazasında ölü sayısı 4'e yükselirken, onlarca yolcunun, tamamen sulara gömülen feribotun enkazında sıkıştığı sanılıyor.

Güney Kore'nin güney kıyısı açıklarında meydana gelen feribot kazasında ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. nbsp;Güney Koreli yetkililer, Incheon Limanı'ndan turistik Jeju Adası'na çoğu lise öğrencisi 459 yolcu taşıyan teknenin batmasının ardından şu ana dek denizden dört ceset çıkarıldığını açıkladı.

Devlet Bakanı Kang Byung-kyu, ölenlerden ikisinin mürettebat, ikisinin de öğrenci olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

Kazadan kurtulan 164 kişiden 55'inin yaralı olduğu, kayıp 300'e yakın kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Güney Kore Kamu Yönetimi ve Güvenliği Bakan Yardımcısı Lee Gyeong-og, feribotta 30 kişilik mürettebat ve 89 yolcunun yanı sıra okul gezisine çıkan 325 lise öğrencisi ve 15 öğretmenin bulunduğunu belirtti.

Kazazedeler yerel basına yaptıkları açıklamalarda, feribotun batışı esnasında büyük panik yaşandığını ve can yeleğini hızla giyip suya atlayanlar arasında yaralıların da bulunduğu söyledi.

Arama kurtarma çalışmaları çok sayıda tekne ve helikopterle sürdürülürken, ölü sayısında büyük artış olmasından endişe ediliyor.

Onlarca kişinin tamamen sulara gömülen feribotun içinde sıkışmış olabileceği, deniz suyunun aşırı soğuk olmasının da yolcuların yaşam mücadelesini zorlaştıracağı ifade ediliyor.

Yonhap haber ajansına göre, haftada iki kez Incheon - Jeju seferine çıkan 146 metre uzunluğundaki feribot, 1994'te Japonya'da üretilmişti ve en fazla 921 kişi, 180 araç ve 152 konteyner taşıma kapasitesine sahipti.

Güney Kore'de 1993'te meydana gelen feribot kazasında 292 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...