Ukrayna ordusundan yeni operasyon hazırlığı

Ukrayna ordusundan yeni operasyon hazırlığı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ordusunun Rusya yanlısı militanların kontrolündeki Doğu Ukrayna şehri Sloviansk'ta operasyon başlatmaya hazırlandığı bilgileri geliyor.

Ukrayna ordusu Pazar gününden itibaren şehre giriş-çıkışları kontrol altına almaya başladı. BBC'ye konuşan bağımsız gazeteci Harriet Salem, Sloviansk halkının her an bir müdahale beklentisi içerisinde olduğunu belirtti. Salem, şehir halkının önemli kısmının Rusya yanlısı militanları desteklediğini de söyledi.

nbsp;Sloviansk'ta gerilim bir süredir tırmanıştaydı. Geçen hafta şehrin sadece birkaç kilometre dışında Ukrayna'nın iki helikopteri Rus yanlıları tarafından vurulmuştu.

Halk önlem alıyor

Şimdiyse Rusya yanlısı militanlar olası bir operasyona karşı önlemlerini almaya çalışırken, Sloviansk halkı da evlerini barikatlar kurarak korumaya çabalıyor.

nbsp;Pazar günü konuşan geçici Ukrayna hükümeti Başbakanı Arseny Yatsenyuk, Doğu Ukrayna'daki 'anti-terör' operasyonunun devam edeceğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...