Rusya: Suriye'nin uçağı düşürmesi kasıtlı değil

Rusya: Suriye'nin uçağı düşürmesi kasıtlı değil

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye'nin Türk uçağını düşürmesi kasıtlı bir provakasyon olarak görülmemeli" denildi.

Cuma günü Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı ile ilgili olarak Rusya'dan ilk olarak net bir açıklama yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "uçağın düşürülmesi kasıtlı bir provakasyon olarak görülmemeli" denildi.

BM'DEN SURİYE KONFERANSI

Bu arada Birleşmiş Milletler, 30 Haziran'da Cenevre'de Uluslararası Suriye Konferansı nbsp;yapacak. Konferansa katılmayı kabul eden Rusya toplantıya; nbsp;Türkiye, İran, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Irak, Katar, Arap Birliği ve Avrupa Birliği'nin temsilcilerinin katılmasını talep etti. nbsp;Rusya'nin BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, nbsp;diğer ülkelerin de bu daveti kabul edip hazırlık yapacağını umduğunu belirterek, "Biz bu toplantının Suriye'deki çatışmaları sona erdirme çabalarına ciddi bir ivme kazandıracağına inanıyoruz" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...