Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna ordusundan kanlı operasyon: 100 ölü

Ukrayna ordusundan kanlı operasyon: 100 ölü

DÜNYA Haberleri

Donetsk'te ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 100'e yakın kişi öldü, 1'i Türk 4 AGİT gözlemcisi de 2 gündür kayıp.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların kentteki havaalanını işgal etmesinden sonra ordunun başlattığı operasyon devam ediyor. Ayrılıkçıların liderlerinden Denis Puşilin, iki gündür devam eden çatışmalarda 100'e yakın kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı. Puşilin, ölenlerin 50 kadarının "Donetsk öz savunma" güçlerine bağlı silahlı kişiler olduğunu, 30 ile 50 arasında da sivil kaybın bulunduğunu bildirdi. Keskin nişancı ateşi sebebiyle cesetlerin çatışma bölgelerinden güçlükle çıkarılabildiğini ifade eden Puşilin, kesin sayının bu yüzden belirlenemediğini söyledi. Ukrayna ordusunun şehir merkezine doğru ilerleyişi sürerken, ayrılıkçılar havaalanı çevresindeki ana yollara barikatlar kurdu. Kum torbalarıyla mevzi oluşturan ayrılıkçıların, barikatları ateşe vermek için molotofkokteylleri hazırladığı dikkat çekiyor. Hayatın durma noktasına geldiği Donetsk kent merkezinde halk, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmıyor. Birçok dükkân da tahta panellerle vitrinleri kapatarak yağmaya karşı tedbir aldı. Operasyonun ardından Lugansk bölgesi yönetimi de Ukrayna'ya savaş ilan etti. Bu arada Donetsk'te görev yapan dört Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisiyle irtibat kesildi. Gözlemcilerinin Estonyalı, Türk, İsviçreli ve Danimarkalı olduğunu bildiren AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu üyesi, söz konusu nbsp;
kişilerin isimlerini açıklamadı. Gözlemcilerle son görüşme pazartesi günü saat 18.00'da yapıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...