İspanyol hükümeti tahtı devretmeyi onayladı

/ Kaynak: AA
İspanyol hükümeti tahtı devretmeyi onayladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Carlos'un tahtı bırakması ve yetkilerini oğlu Prens Felipe'ye devretmesinin yolunu açacak yasa tasarısını onayladığı bildirildi.

İspanyol hükümetinin Kral Juan Carlos'un tahtı bırakması ve yetkilerini oğlu Prens Felipe'ye devretmesinin yolunu açacak yasa tasarısını onayladığı bildirildi.

İspanya parlamentosuna gönderilecek tasarının, iktidar ve ana muhalefetin desteğini alarak buradan da sorunsuz geçmesi bekleniyor.

Meclis Başkanı Jesus Posada'nın tahminlerine göre, yasa 18 Haziran'a kadar yürürlüğe girecek ve 46 yaşındaki Prens Felipe tahta çıkacak.

nbsp;İspanyol basınında yer alan haber analizlerde, Juan Carlos'un tahtı oğluna bırakma kararını ocak ayı içinde aldığı ve 31 Mart'ta da Başbakan Mariano Rajoy'a bizzat ilettiği öne sürülmüştü. İspanya'da monarşiye en sadık siyasi kurum olan iktidardaki Halk Partisi'nin son birkaç aydır yeni sürecin alt yapısını hazırladığı iddia edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...