İsrail, Filistinli ailenin evini yıktı

/ Kaynak: AA
İsrail, Filistinli ailenin evini yıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da Filistinli bir aileye ait evi yıktığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, "C" bölgesinde bulunan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm kentindeki Firavun beldesinde, Filistinli aileye ait bir evi yıktı.

Ev sahibi Felah Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde gelen İsrail askerlerinin, "ruhsatsız inşa edildiği" iddiasıyla, evini yıktığını belirterek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İsrail ve Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan 2. Oslo Anlaşması gereğince, Batı Şeria A, B ve C bölgeleri olmak üzere üçe ayrıldı. Batı Şeria'nın yüzde 18'ini temsil eden "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik anlamında Filistin'e, yüzde 21'lik alanını kapsayan B bölgesinin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail yönetimine bırakılırken; yüzde 61'ini kapsayan C bölgesinin idari ve güvenlik yönetimi ise İsrail'e verildi.

İsrail, ruhsatsız olduğu iddiasıyla sık sık Filistinlilere ait evleri yıkıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...