85 asker Türkiye'ye sığındı

85 asker Türkiye'ye sığındı

DÜNYA Haberleri

Ülkelerindeki olaylardan kaçan general, albay, yarbay ve binbaşının da aralarında bulunduğu 85'i asker 293 Suriyeli, Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı.



Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan 293 kişi, akşam saatlerinde Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köyü sınırına geldi.

Türkiye'ye sığınanların arasında yer alan 1 general, 1 albay, 1 yarbay, 4 binbaşı, 7 yüzbaşı ve bir üsteğmenin de aralarında bulunduğu 85 asker ve aileleri, Hatay'daki Apaydın kampına yerleştirildi. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan diğer Suriyeliler'in ise Şanlıurfa'ya gönderildiği öğrenildi.

Bu arada, Suriyelilerin geçiş noktası olan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köylerinde askeri kontrollerin sıklaştırıldığı gözlendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...