Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

15'lik Filistinli gence hem dayak hem ceza

15'lik Filistinli gence hem dayak  hem ceza

DÜNYA Haberleri

İsrail askerleri, öldürülen Filistinli gencin ABD'li kuzeni Tarık'ı sokak ortasında dövdü. Mahkemeye çıkarılan Tarık suçlu bulundu.

Filistin'de karşılıklı olarak işlenen cinayetlerin ardından gerginlik devam ediyor. 3 Yahudi yerleşimcinin El Halil'de ölü bulunmasının ardından, Yahudilerin 17 yaşındaki Filistinli Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ı vahşice katletmesinin ardından Gazze ve Batı Şeria'nın yanısıra İsrail içerisinde yaşayan Filistinliler bulunduğu bölgelerde başlayan şiddet olayları sürüyor. Göstericilere karşı sert karşılık veren İsrail askerlerinin uyguladığı şiddet kameraya yansıdı. Filistinli gencin cenaze töreni sonrası gözaltına alınan ABD vatandaşı kuzeni Tarık Hudayr (15) sokak ortasında feci şekilde dövüldü. Askerlerin polise teslim ettiği Tarık'a şiddet burada da devam etti. Hudayr'ın görüntülerinin sosyal medyaya düşmesi üzerine ABD, İsrail'i kınadı. Mahkemeye çıkarılan Hudayr suçlu bulundu. 15 gün Doğu Kudüs'teki evinden uzaklaştırma ve Beyt Hanina beldesinde "zorunlu ikamet" cezası verilen Hudayr, 9 gün ev hapsi ile 3 bin şekel (yaklaşık 900 ABD Doları) kefalet ödemeye mahkûm edildi. Florida'da yaşayan Tarık Hudayr, yaz tatili için geldiği Filistin'de kuzeninin öldürülmesi üzerine cenaze törenine katıldığında gözaltına alınmıştı. Bu arada İsrail, ülke sınırları içerisinde Filistinlilerin yoğunlukla yaşadığı bölgelere 10 bin asker takviyesinde bulundu. Askerler, nüfusunun çoğunluğu Filistinlilerden oluşan el-Müselles ve Ummu'l Fehm kentleriyle, Kalansuva ve Arrabe kasabalarında yaşanan şiddet olayları sonrasında görevlendirildi. Ancak İsrail askerlerinin sert tutumları sebebiyle şiddet olaylarını daha da artırmasından korkuluyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...