Ban Ki-Mun, Mahmud Abbas ile görüşmek için Doha'da

/ Kaynak: AA
Ban Ki-Mun,  Mahmud Abbas ile görüşmek için Doha'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Ban Ki-Mun, Mahmud Abbas ve Borge Brende, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Doha'ya geldi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Doha'ya geldi.BM Genel Sekreteri Ban, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurmak için bölgede çıktığı tura Katar'dan başladı. Ban'ın Katar temaslarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Dışişleri Bakanı Halid el-Attiye ile bu akşam ortak basın toplantısı düzenleyecekleri bildirildi. Arabuluculuk çalışmalarıyla tanınan ülke Norveç'in Dışişleri Bakanı Borge Brende de, iki günlük ziyaret için bugün Katar'a geldi. Brende'nin, Attiye ile Gazze konusunda görüşmeler yapacağı belirtildi. Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, ateşkes sağlanması için nbsp;gerçekleştirdiği Mısır ve Türkiye gezilerinden sonra bugün Doha'ya ulaştı. Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak amacıyla görüşmelerde bulunmak üzere Katar'dan bu sabah Kuveyt'e gitmişti. İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla askeri saldırı başlatmıştı. Mısır'ın arabuluculuk ettiği ve İsrail'in kabul ettiği ateşkes girişimini, Hamas kendisine danışılmadığı gerekçesiyle reddetmişti. Bunun ardından İsrail, 17 Temmuz Perşembe akşamı da bölgeye karadan saldırıya geçti.İsrail ordusunun, bugün Şucaiyye mahallesinde yaptığı katliamda en az 60 Filistinlinin öldüğü, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik hava ve kara saldırılarında ise hayatını kaybedenlerin sayısının 420'ye yükseldiği bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...