Tsunamide kaybolmuştu! 10 yıl sonra ailesine kavuştu

/ Kaynak: AA
Tsunamide kaybolmuştu! 10 yıl sonra ailesine kavuştu

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya'da 2004'te meydana gelen tsunamide kaybolup 10 yıl sonra ailesine kavuşan Raudhatul Jannah, gerçek ailesiyle yeni hayatına alışmaya çalışıyor.

Endonezya'nın Sumatra Ada'sında 2004'te meydana gelen depremin tetiklediği ve 230 bin kişinin hayatını kaybettiği tsunamide kaybolup 10 yıl sonra ailesine kavuşan Raudhatul Jannah, gerçek ailesiyle yeni hayatına alışmaya çalışıyor. Endonezya'da binlerce insanın ölümüne sebep olan tsunamide kaybolduktan sonra bir balıkçı tarafından kurtarılan Raudhatul Jannah, 10 yıl sonra erkek kardeşi tarafından tanınmasıyla ailesine kavuşmuştu. Kaybolduğunda 4 yaşında olan Raudhatul'un gerçek isminin "Wenni" olduğunu söyleyen anne Cemile, "Kızıma Wenni ismini vermiştik. Kaybolduğu zaman daha 4 yaşındaydı. Tabi ki ismini hatırlamıyor. Onu sahiplenen kişiler Raudhatul Jannah ismini koymuş. Biz de artık onu bu isimle çağıracağız" dedi. Yıllar sonra kavuştuğu ailesinin yanında yeni yaşamına alışmaya çalışan Raudhatul, gerçek ailesiyle ilk günlerini geçirirken, annesine ev işlerinde yardım ediyor. Yüzünde tsunamiden kalan yara izleri olan Raudhatul, ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederken, "Tsunami olduğunda sel sularına kapılmışım. Beni bir balıkçı bulmuş ve balıkçının annesi Meryem nine beni sahiplenmiş. Beni Banyak Adası'nda sulardan kurtarmışlar. Abimin de yaşama ihtimali yüksek" nbsp;dedi. Raudhatul'un anneannesi de çok mutlu olduğunu söylerken, "Yıllarca kızım, çocuklarına kavuşabilmek için çok dua etti. Onun üzgün halini nbsp;görmek beni de çok üzüyordu. Yıllar sonra Allah'ın lütfuyla yüzümüz güldü" diye konuştu. Kayıp kızlarına kavuşan aile, oğullarının kız kardeşine benzeyen bir kız gördüğünü söylemesiyle hemen araştırmaya başlamış ve kızın yaşadığı eve gitmişti. Raudhatul'un kızı olduğundan hiç şüphesi olmadığını belirten anne Cemile, "Onu ilk gördüğümde, kızım olduğunu hemen anladım. Hiçbir şüphe duymadım. Ona sarıldım, o da bana sarıldı. İkimiz de göz yaşlarımızı tutamadık. Kızım kollarımda kendini çok rahat ve güvende hissediyordu. Bu Allah'ın bir mucizesi" şeklinde konuştu.


Tsunamide kaybolan çocuklarına kavuşabilmek için gece gündüz dua ettiğini söyleyen Raudhatul'un annesi, "Kocam ve ben hep bir ümit içindeydik. Zaman zaman kocam işten gelir gelmez, 'İçimde bir his var. Çocuklarımız yaşıyor' derdi. Şükürler olsun ki Allah dualarımızı kabul etti. Erkek çocuğumuzun da yaşadığını hissediyoruz" dedi.


Medyanın ilgili odağı oldu


Ramazan başlamadan önce kızlarıyla buluşan aile, Raudhatul'u hemen eve getirmek istemiş ancak kızı sahiplenen yaşlı kadın Meryem, ramazan ayını ve bayramı Raudhatul ile geçirmek isteyince, aile bu isteğe saygı göstermiş.


Ramazan Bayramı'nın ardından gerçek ailesine kavuşan Raudhatul, Endonezya medyasının ilgi odağı olurken, her gün onlarca kişi, kızlarına kavuşan aileyi ziyarete gidiyor.


2004 yılında Endonezya'nın Sumatra Adası'nda meydana gelen şiddetli bir depremin tetiklediği tsunamide Endonezya'nın Açe bölgesinde 170 bin kişi olmak üzere, çevre ülkelerle beraber toplam 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...