Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den tezkere yorumu

/ Kaynak: AA
ABD'den tezkere yorumu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD yönetimi, Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

ABD yönetimi, Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin memnuniyetle karşılandığını bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde konunun sorulması üzerine, "Türkiye ile yakın diyalog halindeyiz. Türk askeri eylemine yetki veren parlamento oylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. IŞİD'in Irak ve Suriye'de oluşturduğu tehdide karşı koymak için işbirliğimizi nasıl geliştireceğimiz noktasında Türk yetkililerle çok sayıda üst düzey görüşmelerimiz oldu. Bunlar devam edecek ve bu işbirliğini güçlendirmeyi arzuluyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin bu krizin etkilerini doğrudan hissettiğine işaret eden Psaki, "Özellikle tezkerenin kabul edilmesi sonrasında Türkler'in şu anda yapmasını arzu ettiğiniz özel birşey var mı?" sorusu üzerine, tezkerenin "geniş bir yetki" sağladığını ifade ederek, "Şu anda içinde bulunduğumuz aşama, onların özellikle ne rol oynayacağını görüşme üzerine" dedi. General Allen ve Büyükelçi McGurk'ün Türkiye ziyaretini neden turun sonuna aldığı şeklindeki bir soru üzerine Psaki, "Bazen muhataplarınızın takvimine göre çalışırsınız. Elbette bu ziyaret üzerinde bir süredir çalışılıyordu ve ziyareti beklemeden önümüzdeki günlerde de Türkiye ile temasta olacağız. Hem sahadaki hem de Washington üst düzey yetkilileri kanalıyla temasta kalmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
'TAMPON BÖLGE PLANI YOK'
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel de Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesine ilişkin, "Çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Meclis'ten büyük çoğunlukla geçmesinden de memnunuz" dedi. Hagel, Türk hükümetiyle tezkerenin sağladığı yetkinin nasıl kullanılacağına yönelik istişareye devam edeceklerini kaydetti. Suriye'de tampon bölge oluşturulmasına dair soruya karşılık da Hagel, "Şu anda bu tür bir şey planlamamızda yok" cevabını verdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...