Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkmen ordusu yemin etti

Türkmen ordusu yemin etti

DÜNYA Haberleri

Suriye Türkmen köyleri, rejim yanlısı Ordu Birliklerine karşı oluşturdukları Türkmen cephelerini bir çatı altında topladılar.


##tgvideo##

Suriye'de Beşar Esad'a bağlı Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar sürerken; Türkmen köylerine de bomba ve füzelerle vuruluyor. Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Türkmen köyleri ise, rejim yanlısı Ordu Birliklerine karşı oluşturdukları Türkmen cephelerini bir çatı altında topladılar.
Lazkiye kentine bağlı Akçabayır, , Al-Vadi, Gebelli, Bayır, Dırra, Bucak ve çok sayıda Türkmen köylerinde silahlı faaliyetlerini sürdüren Türkmen cephelerinin bir çatı altında toplanmasıyla oluşan Türkmen Ordusu'nu sadece İHA görüntüledi. Türkmen Ordusu, kendilerine 'Mücahit' diyen gönüllü Türkmen gençlerden oluşuyor.
Esad'a bağlı Suriye Ordusunda görevli iken rejimden kaçarak Türkmenlere yardım eden Albay Ebu Bekir Muhammed Abbas komutasında toplanan Türkmen Ordusu, bünyesinde yaklaşık 3 bin asker bulunduruyor.
Silah ve özellikle ağır silah konusunda Türkiye'den ve uluslar arası kuruluşlardan yardım bekleyen Türkmen Ordusu, önce Türkmen köylerini korumayı daha sonra da rejime karşı iç kesimlerde de savaşını sürdürmeyi planlıyor.
Resmi olarak ordularını kurduklarını anlatan ve rejime karşı savaşacaklarını anlatan Albay Ebu Bekir Muhammed Abbas, Beşer Esad'ın, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden sivil ve savunmasız insanlara karşı acımasızca ateş açtığını, Türkmen köyleri de hemen hemen her gece bombardımana tuttuğunu belirtti.
Oluşturdukları Türkmen ordusunun, rejim yanlısı Suriye Ordusuna karşı savaşmaya hazır olduğunu da belirten Albay Ebu Bekir, Laskiye kentine bağlı Türkmen köylerinde disiplinsiz ve silahsız Türkmen cephelerini bir çatı altında topladıklarını, bundan sonra daha disiplinli bir şekilde Suriye Ordusu ile savaşacaklarını söyledi. Albay Ebu Bekir, özellikle Türkiye'den ve uluslar arası kuruluşlardan ağır silah konusunda yardım beklediklerini de sözlerine ekledi.
Lazkiye kentine bağlı Rabia, Çukurcak, Kurcuk ile Beydag yakınlarında dağlık bir alanda toplanarak gövde gösterisi yapan Türkmen Askerileri, rejime karşı sonuna kadar savaşmaya yemin etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...