Romanya'ya 'Alman' cumhurbaşkanı

Romanya'ya 'Alman' cumhurbaşkanı

DÜNYA Haberleri

1.7 milyon nüfuslu Romanya'da önceki gün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini sürpriz bir şekilde Alman azınlık mensubu Klaus Johannis kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Sibi kentinin Alman azınlığa mensup Belediye Başkanı Klaus Johannis oyların yüzde 54.8'ini aldı. Seçimi kazanması beklenen Başbakan Victor Ponta'nın oy oranı 45.2'de kaldı. Seçime katılım oranı yüzde 62'yi buldu. Gözlemciler, yüksek katılım oranının Johannis'in seçilmesinde etkili olduğunu belirtti. Yenilgiyi kabul eden Victor Ponta, ülkenin 5. cumhurbaşkanı olan rakibini kutladı. Seçim kampanyasında yolsuzlukla mücadele ve bağımsız yargı sözü veren 55 yaşındaki Johannis, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Hepinize teşekkür ederim. Bambaşka bir Romanya dönemi başlıyor. Bu dönemin temelini oylarınızla attınız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...