Kolombiya'da barış görüşmeleri devam edecek

/ Kaynak: AA
Kolombiya'da barış görüşmeleri devam edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya hükümeti ile FARC arasındaki barış görüşmeleri 10 Aralık'ta tekrar başlayacak

Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında bir generalin kaçırılmasının ardından ara verilen barış görüşmelerine 10 Aralık'ta tekrar başlanacağı bildirildi.
İki gündür devam eden basına kapalı toplantıların ardından tarafların yaptığı ortak açıklamaya göre, yeniden başlayacak görüşmelerin 50 yıldır süren "anlaşmazlıkları azaltma" yönünde ilerleyeceği belirtildi.
General Ruben Alzate ve Alzate'ye refakat eden bir onbaşı ve bir avukatın kaçırılması üzerine hükümet ile örgüt arasındaki barış görüşmeleri üç hafta önce durdurulmuştu. Kaçırılan kişilerin iki hafta rehin tutulduktan sonra pazar günü serbest bırakılmaları, iki yıl önce başlayan barış görüşmelerinin tekrar başlamasının yolunu açmıştı.
Tedavi gördüğü askeri hastanede dün bir basın toplantısı düzenleyen Alzate istifa ettiğini açıklamış ve "Bu olaydan etkilenen Kolombiya Silahlı Kuvvetleri'ne sevgim ve saygım nedeniyle hükümetten beni aktif hizmetten alması talebinde bulundum" demişti.
Alzate, 50 yıldır eylemler düzenleyen FARC tarafından kaçırılan en yüksek rütbeli asker olmuştu. Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Alzate'nin kaçırılmasının ardından FARC ile Kasım 2012'den bu yana devam eden barış görüşmelerini askıya almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...