Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kim Jong-un'un son yaptığı 'yok artık' dedirtti

/ Kaynak: AA
Kim Jong-un'un son yaptığı 'yok artık' dedirtti

DÜNYA Haberleri  / AA

Sony, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un canlandırıldığı komedi filmi "The Interview"ün gösterimini iptal etti.

Bilgisayar korsanlarının terör tehdidi etkisini gösterdi. Teknoloji firması Sony, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un canlandırıldığı komedi filmi "The Interview"ün (Röportaj), sinemalarda 25 Aralık olarak açıklanan vizyon planını iptal etti. Sony firması, Kim Jong-un'a süikast girişimi kurgusuna yer veren filmin prömiyerini hackerların bombalama tehdidi sonucunda iptal etmesinin ardından, filmin vizyona giriş planından da vazgeçtiğini açıkladı.

New York'ta 18 Aralık akşamı Sunshine sinemalarındaki prömiyerinin yapılmayacağını bildiren Sony'den yapılan açıklamada, filmin 25 Aralık'ta tüm ABD genelinde vizyona girmesi planının iptal edildiği ifade edildi.
Açıklamada, firmanın işine, müşterilerine ve çalışanlarına karşı suç sayılacak ''görülmemiş bir saldırının mağduru'' olduğu belirtilerek, filmin satın alınmasının engellemesi için özel e-postalara, hassas ve özel mala yönelik hırsızlığın, Sony'nin ahlak ve ruhunu yok etmeyi amaçladığı kaydedildi.


Bu durumdan dolayı ''derin üzüntü'' duyulduğu belirtilen açıklamada, ''Yapımcılarımızı ve serbest düşünme hakkını destekliyoruz. Sonuçtan büyük hayal kırılığı duyduk'' ifadesine yer verildi.


James Franco ve Seth Rogen'un oynadığı filmde, iki gazetecinin, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) taşeronu olarak, Kuzey Kore liderine suikast planı anlatılıyor.


Sanal korsan grubu ''Barış Muhafızları'' (Guardians of Peace-GOP), Kuzey Kore ile ilgili komedi filmi Röportaj'ı gösterime sokacak sinemaları bombalama tehdidi sonucunda Sony, 18 Aralık'taki filmin New York prömiyerini iptal etti.


Sony'nin daha önceki açıklamasında ayrıca 25 Aralık'ta filmin vizyona gireceği sinemalara ''filmi gösterip, göstermemekte serbest oldukları'' belirtilmişti. Korsanlar yayınladıkları tehdit mesajında, filmin vizyona gireceği Noel gününde en büyük sürprizi yapacaklarını kaydederken, filmin gösterileceği sinemalardan uzak durulmasını bildirmiş ve filmi gösterime sokan sinemalara bir saldırı yapılabileceğinin sinyalini vermişti.


Kuzey Kore hükümeti daha önce komedi filmini "bir terör eylemi" diye niteleyerek, filmin "yüce liderliğin" itibarını zedelediği belirtmişti.

-"Tehdidin arkasında Kuzey Kore var" iddiası-

Öte yandan, ABD hükümetinin Sony'ye yapılan siber saldırının arkasında Kuzey Kore olduğunu tespit ettiği bildirildi.
NBC ve CNN'nin bir hükümet kaynağına dayandırdığı haberde, Sony'ye yapılan saldırıyla ilgili Kuzey Kore hükümetiyle bağlantı kurulduğu kaydedildi.

Kuzey Kore, söz konusu siber saldırı ve tehditlerle ilgili yaptığı açıklamada, bunların hiçbirini üstlenmezken, eylemleri ''doğru bulduğunu'' belirtmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...