Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Orta Asya'nın ilim merkezi Tataristan

/ Kaynak: AA
Orta Asya'nın ilim merkezi Tataristan

DÜNYA Haberleri  / AA

Tataristan camileri, Rusya'nın Volga bölgesinin İslam araştırma ve geliştirme merkezi haline dönüşüyor.

Rusya Federasyonu'na bağıl Tataristan Özerk Cumhuriyetindeki Marcani ve Kul Şerif Camilerinde son yıllarda, İslamiyet eğitimleri verilmeye başlandı.
Kul Şerif Camisi imamı İlfar Hasanov, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine sadece cemaatin namaz kılındığı bir yer gibi görmediklerini belirttiği camilerin Rusya'da, özellikle de Volga bölgesinde İslam'ın öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması görevlerini yürüttükleri bir merkez olduğunu söyledi.
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN
Marcani ve Kul Şerif Camilerinde çeşitli eğitici ve kültürel toplantıların yapıldığını anlatan Hasanov, uluslararası konferanslara, ilahiyatçıların toplantılarına ev sahipliği yaptıklarını, kitap ve dergi yayımladıklarını ifade etti.
Camilerde, İslam'ı yeni kabul edenlere dini şartları ve İslam kültürü öğrettiklerini dile getiren Hasanov, Kul Şerif Camisinin internet sitesinin de bulunduğuna dikkati çekti. Hasanov, dini bilgilerin yayımlandığı bu sitede İslami etkinliklerle ilgili bilgilerin verildiğini söyledi.
CAMİLERDE, NESİLLER ARASINDA BAĞI KORUMAK İÇİN MÜZELER BULUNUYOR
Kul Şerif ve Marcani Camilerindeki görevlilerin çalışmaları sonucu, iki caminin sadece Tataristan'da değil tüm Volga bölgesinde büyük nüfuz kazandığı vurgulanıyor.
Diğer bölgelerden imamlar ve Müslümanlar, bilgi edinmek, dini yayınlar almak için sık sık Tataristan'a geliyor. Kul Şerif ve Marcani camilerinde eğitim görenlerse vaaz vermek için diğer bölgelere gidiyor.
Tataristan ve yakın bölgeler, Rusya Federasyonunda en fazla İslamlaşan bölge olarak biliniyor. Sosyolojik terminolojiye göre bu "radikal" değil, "olumlu" İslam olarak nitelendiriliyor.
Kul Şerif ve Marcani Camilerinde ayrıca, nesiller arasındaki bağlantının kopmaması için Volga bölgesindeki İslam kültürüne dair tarihi nesnelerin sergilendiği müze bulunuyor.
Rusya'da kendi dalında en zengin koleksiyonuna sahip bu müzeler, inançlı insanların camilere gelmelerinin diğer nedenlerini oluşturuyor.
Müzeler sayesinde camiye gelen turistler de İslam dinini daha doğru ve yakından tanıma fırsatı buluyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...