Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uygur Türkleri için Eminönü'nde eylem

/ Kaynak: AA
Uygur Türkleri için Eminönü'nde eylem

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayland'a sığınan Uygur Türklerinin Çin'e iade edilmemesi için 23 sivil toplum kuruluşu tarafından Eminönü'nde eylem düzenlendi.

Ellerindeki Doğu Türkistan ve Türk bayraklarıyla Sirkeci Büyük Postanesi önünde toplanan 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu öncülüğündeki grup, bir süre "Uygur Türkü sahipsiz bırakılamaz" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan platform başkanı Uğur Tarhan, Çin'in zulmünden kaçarak, Tayland'a sığınan yaklaşık 400 Uygur Türkünün çileli bekleyişinin devam ettiğini söyledi.

Söz konusu kişilerin Çin'e iade edilmesi durumunda idam edilme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu anlatan Tarhan, "BM'nin mültecilerle ilgili sözleşmesine göre, sığınmacıların yerleşmek üzere bir başka ülkeye gitmeyi istemek hakları güvence altına alınmıştır. Söz konusu kişilerin bu durumu ve Türkiye'nin kendilerini kabul edeceğini açıklamasına rağmen Tayland'ın iade kararı vermesi halinde bir insanlık suçu işlenmiş olacaktır" diye konuştu.

Tarhan, her zaman Uygur Türklerinin yanında olacaklarını belirterek, "Hazırladığımız dilekçeleri Tayland Büyükelçiliği'ne, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Masası'na ve Dışişleri Bakanlığı'na gönderiyoruz. Uygur Türkü kardeşlerimizin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. nbsp;

Gruptakiler, açıklamanın ardından postaneye girerek, hazırladıkları dilekçeleri ilgili yerlere postaladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...