Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada'da kimyasal madde alarmı

/ Kaynak: AA
Kanada'da kimyasal madde alarmı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada'nın başkenti Ottawa ile ülkedeki Nova Scotia eyaletinin başkenti Halifax'ta kimyasal saldırı alarmı verildi.

Ottawa Polis Sözcüsü Chuck Benoit, dün gece Halifax'ın Cole Harbour bölgesinde 20 evin bulunduğu bir binanın garajında ne olduğu açıklanmayan ama "tehlikeli kimyasal" olarak tanımlanan bir paket bulunduğunu söyledi.
Polis sözcüsünün verdiği bilgiye göre, olayın polise intikal etmesinin ardından tüm bina boşaltıldı ve pakete kimyasal madde uzmanları el koydu. Nova Scotia'da bu olayın soruşturması sürerken polis, güvenlik kameralarından bir şüphelinin Ottawa'ya giden otobüse bindiğini belirledi.
Halifax polisinin Ottawa polisine bildirdiği eşkalin taranması üzerine şüphelinin kentteki bir otelde kaldığı saptandı. Olay yerine çok sayıda polisin yanı sıra kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer ve patlayıcı madde uzmanı sevkedildi. Tüm oteli sessizce boşaltan Ottawa polisi ve uzman ekipler, altıncı katta kalan 41 yaşındaki Christopher Phillips isimli şüpheliyi yakaladı.
Polis Sözcüsü Benoit, daha önce Kanada ordusunda görev yapmış şüphelinin ABD'de eğitim almış eski bir askeri biyolojik ve kimyasal silah uzmanı olduğunu söyledi. İlk bulgulara göre, olayda bir terör bağlantısı delili saptayamadıklarını açıklayan Benoit, şüphelinin akıl sağlığının yerinde olmayabileceğini kaydetti.
Operasyon nedeniyle şehir merkezindeki birçok ana cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Polis, şüphelinin sorgusuna başlandığı açıkladı. Şüphelinin kaldığı otelde kimyasal madde taraması ise devam ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...