HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Milyoner yatırımcılara Kanada'dan vatandaşlık

Kaynak: AA
Milyoner yatırımcılara Kanada'dan vatandaşlık

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı ,15 yıllığına 2 milyon dolarlık yatırım yapacak girişimcilere, sürekli oturum izni vereceklerini açıkladı

Kanada, göçmenlik programına eklediği yeni uygulamayla, 15 yıllığına 2 milyon dolarlık yatırım yapacak girişimcilere, sürekli oturum izni verecek. nbsp;Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander yaptığı yazılı açıklamada, 28 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında başvuruları alınacak olan göçmenlik programının 500 yatrımcıyla sınırlı olacağını duyurdu. İlk etapta 60 kişinin işlemlerinin pilot uygulama kapsamında hemen ele alınacağını açıklayan Bakan Alexander, başvuru sahiplerinin yasal yollarla edinildiğini belgeledikleri en az 10 milyon dolarlık yatırım geçmişi olmasını ve Kanada'da 15 yıllığına 2 milyon dolarlık yatırım yapmayı taahhüt etmeleri gerektiğini ifade etti.


- Ekonomiye uzun vadeli katkı
Programla, Kanada ekonomisine katkısı olacak yatırımcı göçmenleri ülkeye çekmeyi hedeflediklerini anlatan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander, "Bu yolla uzun vadeli bir katkı elde edilirken, yatırımcı göçmenlerin de Kanada toplumuna entegre olmaları sağlanacaktır" dedi.
Bakan Alexander yeni uygulamayla, "para ile vatandaşlık" eleştirilerine neden olan eski yatırımcı göçmenlik programı uygulamalarının da önüne geçileceğini ileri sürdü.
Kanada'ya yatırımcı göçmen olarak gelebilmek için daha önce 800 bin dolarlık yatırım taahhüdü yeterli oluyordu. Yeni programda başvuru sahipleri, okuma-anlama-konuşma ve yazma olmak üzere ülkenin resmi dilleri olan İngilizce ya da Fransızca dillerinden birinden yeterlilik sınavına tabi tutulacak. Sınavda başarılı olamayanlarsa, gidecekleri kurslarda bu açıklarını kapatabilecekler.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...