HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanada ömür boyu hapiste tahliyeyi kaldırıyor

Kaynak: AA
Kanada ömür boyu hapiste tahliyeyi kaldırıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada, ömür boyu hapis cezalarındaki tahliye imkanını ortadan kaldıracak yasal düzenlemeye gidiyor.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Steven Blaney, Ottawa'da yaptığı açıklamada, ömür boyu hapis cezasını "gerçekten ömür boyu" yapacak düzenlemenin, Haziran ayına kadar gerçekleşeceğini söyledi. nbsp;Bakan Blaney, ömür boyu hapis cezası alacak kadar ciddi suç işleyenlerin, gerçekten de ömür boyu hapiste kalmaları gerektiğini belirterek, "Çoğu Kanadalı ömür boyu hapse mahkum olan bu suçluların neden hapishanelerden çıktığını bilmiyor" dedi.
Bakan Blaney, yeni düzenlemeyi bu yıl Haziran ayından parlamentoda ele alacaklarını kaydetti. Siyasi gözlemciler, hükümetin yakında yasalaşması beklenen yeni anti-terör kanununda en düşük cezayı ömür boyu hapis olarak öngörmesinin, bu düzenlemede etkili olduğunu savunuyor. nbsp;Ülkedeki ceza kanunlarına göre, belli süreyi dolduran tüm mahkumların değişik şartlarda tahliye hakları bulunuyor.




- Muhalefet tepkili
Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Steven Blaney'in açıklamalarına muhalefet partilerinden tepki geldi.
Hükümetin suçluların rehabilite edilmesi hakkındaki uzun vadeli planı reddettiğini ve suçluların ömür boyu hapiste kalması yerine rehabilite edilmesi gerektiğinin önemini savunan anamulahefet partisi NDP Milletvekili Randall Garrison, planının toplumun güvenliğini artıracak bir program olmadığını belirtti.
Garrison, "Zaten suç oranları düşüyor. Bizler anlayışlı bakış açımızı korumalı ve daha etkili çözüm yöntemleri bulmalıyız" dedi. Garrison, tahliye şansının ortadan kaldırılmasının, hapishane çalışanları ve gardiyanların hayatlarını tehlikeye sokacağını öne sürdü.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...