Merkel Kanada'da

Merkel Kanada'da

DÜNYA Haberleri

Ukrayna kriziyle ilgili bir süredir mekik diplomasisi yürüten ve bu kapsamda ABD'ye giden Merkel ardından, Kanada'nın başkenti Ottawa'ya geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper'ın resmi konuğu olarak Kanada'ya geldi.
Ukrayna kriziyle ilgili bir süredir mekik diplomasisi yürüten ve bu amaçla ABD'ye giden Merkel, Başkan Barack Obama ile Washington'daki görüşmesinin ardından, yerel saatle 17.30'da Kanada'nın başkenti Ottawa'ya geçti.
Federal Parlamento'daki Başbakanlık Ofisi'nde 55 dakika baş başa görüşen iki başbakan, daha sonra şeref salonunda basına görüntü
verdi.


-Ortak basın toplantısı-
Görüşmelerin ardından basına ortak açıklamada bulunan iki başbakan, Almanya'da yapılacak G7 zirvesi başta olmak üzere, Avrupa'daki ekonomik ve politik gelişmeleri ele aldıklarını açıkladı. Başbakan Harper, görüşmede Kanada'da artan terör saldırıları ve terörizm olgusu, IŞİD ve Ortadoğu'daki sorunları da görüştüklerini kaydetti.


-"Herkes krizin diplomasi ile çözülmesini istiyor"-
Görüşmenin ana gündemi maddesi olan Ukrayna krizine değinen Harper, "herkes krizin diplomasi ile çözülmesini istiyor. Biz de müttefiklerimizle tüm seçenekleri değerlendiriyoruz. Ümidimiz, sorunu diplomasinin çözmesi. Ancak Putin, sorunun çözümünü diplomatik yollarla istemediği için bu noktaya geldik" dedi.
Merkel de Ukrayna krizinin dünya ekonomisi için hayati önem taşıdığını söyledi. Ukrayna'da 1,5 milyon insanın yerinden, yurdundan olduğunu, binlercesinin hayatını kaybettiğini ifade eden Merkel, "Ukrayna'da hiçbir illegal hareketi kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile telefon diplomasisi yapan Almanya Başbakanı Merkel, cuma günü Moskova'da Putin ve Hollande ile bir araya gelmişti.
Angela Merkel'in gece Kanada'dan ayrılması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...