Çatışmalar sürüyor, temsilciler devrede!

/ Kaynak: AA
Çatışmalar sürüyor, temsilciler devrede!

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna, Rusya ve AGİT temsilcileri, ayrılıkçılarla hükümet güçlerinin çatıştığı Debaltseve'de ateşkesin sağlanmasına ilişkin görüşmelerde bulundu.

Ukrayna, Rusya ve AGİT gözlemcilerinin, ateşkese rağmen halen ayrılıkçılarla hükümet güçlerinin çatıştığı Debaltseve'de ateşkesin sağlanmasına ilişkin görüşmelerde bulunduğu, ayrılıkçıların AGİT gözlemcilerinin kente girişini engellediği bildirildi.
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, doğuda ateşkesin kontrolü ve koordinasyon Ortak Merkezi'nin Ukrayna ve Rusyalı temsilcilerinden oluşan heyetin, AGİT gözlemciler heyetinin de katılımıyla, doğudaki Soledar kentinde, Debaltseve'deki durum ve ateşkesin sağlanmasına ilişkin görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.
Açıklamada, Ukrayna adına Tümgeneral Aleksandr Rozmaznin, Rusya adına Tümgeneral Aleksandr Vyaznikov, AGİT Özel Gözlem Misyonu Başkan Yardımcısı Alexander Hug ve doğudaki ayrılıkçıların temsilcilerinin görüşmelerde yer aldığı kaydedildi. Açıklamada, Rusyalı temsilcileri ile ayrılıkçıların, güvenliğin sağlanmasının mümkün olmadığını ileri sürerek Debaltseve'deki durumun yerinde incelemek isteyen AGİT gözlemcilerinin, kente girişine engel oldukları vurgulandı.
Yerel kaynaklar, Soledar'daki görüşmelerden bir sonuç alınamadığını dile getirirken, AGİT özel gözlem misyonu üyelerinin de, ateşkese rağmen ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında çatışmaların yaşandığı Debaltseve'ye giremedikleri ifade ediliyor.
- Debaltseve'de çatışmalar sürüyor
Doğudaki ayrılıkçıların tek taraflı olarak ilan ettiği "Donetsk Halk Cumhuriyeti" Savunma Bakanlığı yetkilisi Eduard Basurin, Debaltseve'de 5 bine yakın Ukraynalı askerin bloke edildiğini kaydederek, "kentteki durumun ciddiyetini koruduğunu" söyledi.
Basurin, ayrıca son bir ayda Ukrayna ordusunun 3 binden fazla kayıp verdiğini, son 24 saatte ise 94 Ukrayna askerinin öldüğünü iddia ederek, son 24 saatte ayrılıkçıların 6 kayıp verdiğini, 26'sının ise yaralandığını kaydetti.
Ayrılıkçıların kurduğu Donesk Haber Ajansının haberine göre ise ayrılıkçıların lideri Aleksandr Zaharçenko'nun Debaltseve'deki çatışmalarda ayağından yaralandığı kaydedilirken, Zaharçenko'nun Luhansk'taki kaldırıldığı hastanede tedaviye alındığı ve hayati bir tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Doğudaki ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında 15 Şubat itibarıyla ateşkes sağlanmasına rağmen, ayrılıkçıların hedefi haline gelen Debaltseve'de, taraflar arasındaki çatışmalar devam ediyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...