Dubai'nin en yüksek ikinci gökdeleninde yangın

/ Kaynak: AA
Dubai'nin en yüksek ikinci gökdeleninde yangın

DÜNYA Haberleri  / AA

Dubai'deki 'Torch Tower' isimli en yüksek ikinci gökdelende çıkan, yangın sivil savunma ekiplerince kontrol altına alındı.

Yaklaşık 3 saat süren yangın, gökdelenin 32 katında maddi hasara neden oldu, olayda 7 kişi dumandan etkilendi.
Sivil Savunma Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Dubai emniyetinden, 87 katlı olan ve 676 dairesi bulunan gökdelende yangın çıktığı yönünde ihbar aldıkları ve ekiplerin olay yerine sevkedildiği belirtildi.
Yangının, gökdelenin 51. katında Es-Sufuh Caddesi'ne bakan bir dairede başladığı ve rüzgarın etkisiyle 82. kata kadar yükseldiği ifade edilen açıklamada, gökdelen sakinlerinin tahliye edildiği, olayda ölen bulunmadığı, sadece 7 kişinin dumandan etkilendiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, yangının kontrol altına alındığı ifade edildi.
Dubai emniyetinden Tuğgeneral Hamis Matar el-Mezine ise olayda kasıt olduğuna dair bir kanaatlerinin bulunmadığını, yangının ciddi hasara da neden olmadığını belirtti.
Dairelerin balkonlarında alevler yüzünden bazı zararların meydan geldiğini ancak bunların ciddi zararlar olmadığını kaydeden Mezine, yangınla ilgili detaylı bir raporun yayınlacağını söyledi.
Dubai'deki en büyük ikinci gökdelen "Torch Tower", 330 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek gökdelenlerinden biri olarak biliniyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...