HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Seyyar evleriyle ABD ve Kanada'yı dolaşıyorlar

Kaynak:
Seyyar evleriyle ABD ve Kanada'yı dolaşıyorlar

DÜNYA Haberleri  / 

Bir kamyonetle çekerek götürdükleri tekerlekli küçük evi bir senede inşa eden çift, şimdiye kadar 16.000 kilometre yol kat etti, 25 eyalet dolaştı.

nbsp;ABD'nin California eyaletinde Guillaume Dutilh-Jenna Spesard çifti, bir senedir Los Angeles'taki yerleşik hayatlarına bir son vererek 40 metrekarelik seyyar evleriyle ABD ve Kanada arasında yolculuk yapıyor. Bir kamyonetle çekerek götürdükleri tekerlekli küçük evi bir senede inşa eden çift, şimdiye kadar 16.000 kilometre yol kat etti, 25 eyalet dolaştı.
İşlerinden ayrılan çift, geçimlerini de seyahat sırasında yazdıkları notlardan sağlıyorlar. nbsp;Bu yolculukta çifte köpekleri de refakat ediyor. Çift, ahşap evleriyle parklarda, kamplarda konaklıyor. FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN
İki sene önce tanışan çift, evin inşasının bitmesiyle 2 Eylül 2014'te yola çıktı. Çift şimdiye kadar doğu sahilleriyle Kanada'nın Atlantik sahillerinde seyahat etti. Küçük evlerde yaşanmasını teşvik eden Küçük Ev Hareketi kapsamında yapılan seyahat "Küçük ev büyük yolculuk" sloganıyla yapılıyor. ABD'de ortalama bir ev 800 metrekare büyüklüğünde. Hareket, Amerikalıların büyük evler satın almaları ve bunun için büyük borç yükünün altına girmelerine karşı mücadele ediyor.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...