HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanada'da başörtüsü skandalı!

Kaynak: AA
Kanada'da başörtüsü skandalı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada'nın Quebec eyaletinde bir hakim,ı Müslüman kadının başörtülü olmasını gerekçe göstererek, davaya bakmadı.

Kanada'nın Quebec eyaletinde bir hakim, duruşma salonundaki davalı Müslüman kadının başörtülü olmasını gerekçe göstererek, davaya bakmadı.
Quebec Eyalet Mahkemesi hakimi Eliana Marengo, duruşmada davalı Müslüman kadın Rania el-Alloul'dan başörtüsünü çıkarmasını istedi.
Mahkeme salonlarının laik mekanlar olduğunu anlatan hakim Marengo, mahkemelerde hakimin karşısına düzgün bir kıyafetle, şapkasız ve güneş gözlüğü olmadan çıkılması kuralı bulunduğunu hatırlattı ve başörtüsünü de bu kapsamda değerlendirdi.
Davalı Müslüman kadına, duruşmaya devam etmek için iki seçenek sunan hakim Marengo, bunlardan birinin başörtüsünü çıkarmak, diğerinin de avukat tutarak duruşmalara onu göndermek olduğunu ifade etti.
Davalı kadın, avukat tutacak parası olmadığını, başörtüsünü de dini inancı nedeniyle çıkarmayacağını belirterek, isteği reddetti. Bunun üzerine hakim, duruşmaya devam etmedi. Hakim Eliana Marengo, duruşmayı süresiz ertelediğini açıkladı.

"Kanadalı olmadığımı hissettim"
Duruşmaya ait ses kaydının bir radyo kanalında yayınlanması üzerine açıklama yapan Rania el-Alloul, "Hakimin söyledikleri ve kararından sonra artık Kanadalı olmadığımı hissettim. Oysa bu ülkeye başörtümle geldim, başörtümle vatandaşlık yemini ettim ve bir hakim beni başörtümle tebrik etti. Ama bu hakimin mahkemedeki tutumu beni korkuttu" dedi.
Merkezi Montreal'de bulunan Kanada Müslümanlar Forumu adına açıklama yapan hukukçu Samir Zubeyri, eyalet mahkeme salonlarına on yıllardır Yahudilerin kipalarıyla, Müslüman kadınların başörtüleriyle girdiğini söyledi. Bir başörtülü Müslüman'ın ilk kez mahkeme salonlarına gelmediğini dile getiren Zubeyri, "Hakimin bunu çok iyi bildiğini sanıyorum. Bunu tartışmaya bile gerek yok" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...