Dubai'de Tac Mahal'ın kopyası inşa edilecek

Dubai'de Tac Mahal'ın kopyası inşa edilecek

DÜNYA Haberleri

Saray benzeri otelleri, gökdelenleri ve sayısız mimari harikasıyla tüm dünyada şöhret kazanan Dubai'de yeni bir turistik cazibe merkezi kuruluyor. Şehir büyüklüğündeki bir alanda kurulacak Dubailand isimli proje kapsamında Hindistan'ın ünlü Tac Mahal'inin bir kopyası yapılacak.

Tac Arabia (Arap Tacı) denilen kopya Tac Mahal'in 1 milyar dolara inşa edileceği, içinde de 300 odalı otelle alışveriş merkezlerinin bulunacağı açıklandı. Projenin mimarı Arun Mehra, "Tac Mahal bir aşk abidesidir. Biz de bu eserle Dubai'nin büyük bir düğün merkezi olmasını ümit ediyoruz" dedi.

PROJENİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

2014'te bitmesi planlanan Dubailand, dünyanın en büyük tema parkı olacak. Parkta Tac Mahal'in yanı sıra Mısır'daki piramitler, Fransa'daki Eyfel Kulesi, İtalya'daki Piza Kulesi, Çin Seddi gibi dünya çapında meşhur eserlerin kopyaları da olacak. Dubailand 6 ayrı tema parkından oluşacak. Dubailand'da ziyaretçiler eski medeniyetlerin harikalarıyla modern mimarinin güzelliklerini birlikte yaşayacakları ifade ediliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...