Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şili'de orman yangını: 4 bin 500 kişi tahliye edildi!

/ Kaynak: AA
Şili'de orman yangını: 4 bin 500 kişi tahliye edildi!

DÜNYA Haberleri  / AA

İçişleri Bakan Yardımcısı Mahmud Aleuy, dumandan etkilenen 67 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığını açıkladı.

Güney Amerika ülkelerinden Şili'de dün başlayan ve hızla yayılan orman yangını nedeniyle bir kişi öldü, Valparaiso ve Vina del Mar kentlerinde olağanüstü hal ilan edildi.
Valparaiso ve Vina del Mar kentlerinden şimdiye kadar 4 bin 500 kişinin tahliye edildiğini belirten Valparaiso, 300 hektarlık ormanın kül olmasına yol açan yangının kontrol altına alınamaması durumunda 10 bin kişinin daha bölgeden ayrılması gerekeceğine işaret etti.
Dün bir çöplükte başlayan yangın, rüzgar nedeniyle yayılmış ve yakınlardaki ormanlık alana sıçramıştı. Aynı bölgede 2014'ün nisan ayında çıkan orman yangınında 15 kişi yaşamını yitirmiş, 500'den fazlası yaralanmış ve yaklaşık 3 bin ev kül olmuştu.
Başkent Santiago'nun 120 kilometre kuzeybatısındaki Valparaiso, rengarenk evleri ve merdivenleriyle biliniyor. Kent, 2003'te Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...