Çin'de kimyasal madde üreten tesiste patlama!

Çin'de kimyasal madde üreten tesiste patlama!

DÜNYA Haberleri

Güney-doğu Çin'in Fujian eyaletinde kimyasal madde üreten bir tesisteki patlama büyük bir yangına yol açtı.

Zhangzhou'daki fabrikasında patlama Pazartesi akşamı meydana geldi. Devlet haber ajansı Xinhua bir kişinin yaralandığını bildirdi. Fabrikada paraiksilen (PX), polyester ve plastik üretiminde kullanılan yanıcı kimyasal maddeler üretiliyor.
İKİ YILDA İKİNCİ PATLAMA
South China Morning bunun iki yıl içinde tesiste ikinci patlama olduğunu bildirdi. Zhangzhou'daki fabrika Çin'in en büyük bağımsız PX üreticilerinden biri tarafından işletilmekte. İşletmeci Dragon Aromatics henüz patlamaya ilişkin yorum yapmadı.
PROTESTOLARIN ODAĞI
Çin'de PX fabrikalarının yeri protestolara yol açtı. Bu nedenle Guangdong eyaletinde geçen yıl şiddetli gösteriler yapılmıştı. Birçok kişi bu fabrikaların atıklarının sağlığa zararlı olduğunu düşünüyor. Protestolar, izinsiz gösterilerin yasadışı olduğu, Çin'de nadir olaylar. Ancak çevresel kampanyaların sayısı artmakta. Son yıllarda paraksilen bu tür protestoların odağı haline geldi. Bu fabrikaların inşaatının gecikmesine veya iptaline neden oldu. Muhabirler bunun da ulusal hükümette infial oluşturduğunu söylüyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...