Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO askerlerine ateş açan Afgan askeri öldürüldü

/ Kaynak: AA
NATO askerlerine ateş açan Afgan askeri öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde RS misyonunda görev yapan NATO askerlerine ateş açan Afgan askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde Kararlı Destek (RS) misyonunda görev yapan NATO askerlerine bir Afgan askeri tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, saldırganın yanı sıra bir NATO askeri de öldürüldüğü bildirildi. Nangarhar Emniyet Müdürü Fazel Ahmed Şerzad, ABD diplomatlarının Nangarhar'ı ziyareti sırasında, diplomatların valilik binasından çıkmasının ardından bir Afgan askerinin diplomatların güvenliğini sağlayan RS askerilerine ateş açtığını söyledi. Serzad, çıkan çatışmada ateş eden Afgan askerinin öldürüldüğünü, iki Afgan ve 3 RS askerinin de yaralandığı ifade etti. Afganistan'da bulunan NATO güçleri tarafından yapılan açıklamada ise, Nangarhar kentinin merkezi olan Celalabad şehrinde düzenlenen saldırıda RS misyonu kapsamında görev yapan bir NATO askeri hayatını kaybetti denilerek, öldürülen NATO askerinin kimliği hakkında bilgi verilmedi. Saldırıyı, Afgan hükümetine karşı silahlı mücadele yürüten Hizbi İslami Partisi üstlendi. Partinin Sözcüsü Zubair Sediki yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Azim isimli Afgan askerinin Hizbi İslami Partisi'nin üyesi öldüğünü öne sürdü. Afganistan'da bulunan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) yerine 1 Ocak 2015'te Kararlı Destek (RS) misyonu göreve başlamıştı. Yeni misyon Afgan güvenlik güçlerini eğitiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...