Rusya'dan Suriye'ye Yemen çözümü

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Rusya'dan Suriye'ye Yemen çözümü

Dünya Haberleri  / CHA

Rusya'nın, Suriye'deki krizin sona ermesi için Devlet Başkanı Beşer Esad'in koltuğunu yardımcısı Faruk el Şara'ya bırakması için girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

nbsp;Bu amaçla 16 Aralık'ta Moskova'ya giden Şara'nın konuyla ilgili bilgilendirildiği belirtiliyor. İsrail'de yayınlanan Maariv gazetesinin İsrailli güvenlik ve diplomatik kaynaklara dayandırdığını öne sürdüğü habere göre Şara, geçiş döneminde ülkeyi yönetecek. Benzer bir uygulama Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez işbirliği Konseyi tarafından Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'e sunulmuş, Salih uzun süre ayak direttikten sonra önümüzdeki ay yetkilerini yardımcısına devretmeyi kabul etmişti. Gazetenin haberine göre Esad ve ailesine Rusya'da siyasi sığınma hakkı sağlanacak. Rusya daha önce, BM Güvenlik Konseyi'ne sunacağı tasarı ile ilgili olarak Şara'yı Moskova'ya davet ettiğini duyurmuştu. Ancak Maariv, Şara'nın Rusya'nın Suriye ile ilgili bulduğu en iyi çözüm olduğunu öne sürdü. Son günlerde tamamen Rusya'nın kontrolünde bir politika izlemeye başlayan Suriye, 500 kişilik Arap Birliği gözlemci heyetini de Moskova'nın baskıları sonucu kabul etmek zorunda kalmıştı. Varılan anlaşmaya göre geçtiğimiz Suriye'ye giden inceleme heyetinden sonra bugün de gözlemci heyetinin ilk grubunun Şam'a ulaşması bekleniyor. İsrail gazetesi Rusya'nın muhtemel önerisi ile ilgili olarak ABD ve İsrail'i de bilgilendirdiğini yazdı.

Dünya
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...