Kızlarda ergenlik yaşı 6 yaşına kadar düştü

Kızlarda ergenlik yaşı 6 yaşına kadar düştü

DÜNYA Haberleri

Kızlarda ergenlik yaşının giderek daha küçük yaşlarda gerçekleşmeye başladığı biliniyordu ama bunun 6 yaşına kadar inmesi çoğu kişiyi şok etti. Kızlarda ergenliğe geçişin bu kadar küçük yaşlara kadar inmesinin sebebini doktorlar da tam olarak bilmiyor. Çevredeki kimyasallara maruz kalmanın bu hususta etkenlerden biri olabileceği ifade ediliyor. İşlenmiş gıdalar ve plastik kapların da erken vakitte hormonları harekete geçirmiş olabileceği dile getiriliyor.

Kızlarda ergenlik yaşının giderek daha küçük yaşlarda gerçekleşmeye başladığı biliniyordu ama bunun 6 yaşına kadar inmesi çoğu kişiyi şok etti. Daha küçücük çocuklarının ergenlik çağına girdiğini görmek özellikle anneleri şok ediyor.
İngiltere'de Stockport'ta yaşayan Atlanta Carson da daha 8 yaşında ergenliğe geçti. Görünümüyle de küçücük bir kız gibi görünen Carson, akranları daha oyuncaklarla oynarken yetişkinliğe adım attı. Annesi Emma (32), "Kızımın çocukluğunun bir anda uçup gitmesi beni yıktı" diye konuştu. Emma, fiziksel değişikliklerin yanı sıra kızının psikolojisinin de ergenlik sonrasında çok değiştiğini, çok endişeli göründüğünü söyledi. 3 çocuk annesi Amy Thomas (28) da aynı tecrübeyi yaşayanlardan. Bridgend'de yaşayan Thomas'ın kızı Marli de daha 6 yaşında ergenliğe geçmiş.
Kızlarda ergenliğe geçişin bu kadar küçük yaşlara kadar inmesinin sebebini doktorlar da tam olarak bilmiyor. Çevredeki kimyasallara maruz kalmanın bu hususta etkenlerden biri olabileceği ifade ediliyor. İşlenmiş gıdalar ve plastik kapların da erken vakitte hormonları harekete geçirmiş olabileceği dile getiriliyor. Çocukların iyi beslenerek kilo almaları, televizyon ve bilgisayar ekranlarından gelen suni ışıklara maruz kalmalarının bu hususta etkili olduğu da teorilerden diğerleri. nbsp;
Almanya'daki araştırmacılar, daha önce her 10 senede ergenlik döneminin 4 ya da 5 ay erkene geldiğini tespit etmişti. Bu ay yayımlanan başka bir araştırma da erkeklerde de ergenliğin önemli ölçüde daha erken vakitte gerçekleşmeye başladığını gösteriyor. ABD'deki araştırmada siyah erkeklerde ortalama ergenlik yaşının 9, beyazlarda ortalama 10 olduğu ortaya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...